Ga terug
BBQ chicken enchiladas

BBQ chicken enchiladas

Ik heb een grote liefde voor Mexicaanse gerechten, vooral als je niet uren ervoor in de keuken hoeft te staan. Deze enchiladas zijn precies dat: snel, makkelijk en boordevol smaak. Malse kipfilet, veel groentes en een heerlijke barbecuesaus rollen samen in zachte tortilla’s. In 30 minuten zet je een eiwitrijke, caloriearme maaltijd op tafel waar je gegarandeerd van gaat genieten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6 porties
calorieën 421 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 stuks grote tortilla wraps
  • 480 gram kipdijfilet
  • 1 stuk puntpaprika
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram mais uit blik
  • 35 gram taco kruiden
  • 30 gram tomatenpuree
  • 60 gram smokey bbq saus
  • 60 gram geraspte mozarella
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snij de ui, paprika en courgette fijn.
  • Marineer de kip met de taco kruiden
  • Bak de kip in een pan met wat olijfolie goudbruin en gaar
  • Haal de kip uit de pan en bak de ui, knoflook even aan en voeg de paprika en courgette toe en bak tot de groentes zacht zijn.
  • Snij de kip helemaal fijn en doe deze weer terug in de pan bij de groentes
  • Bak de mais kort mee en voeg dan de tomatenpuree en bbq saus toe.
  • Verwarm de oven op 200 graden heteluchtverwarming.
  • Beleg de wrap met de kip en groente vulling, vouw en rol op en strooi de kaas eroverheen, bak in de oven voor 5 minuten tot de kaas gesmolten is
  • Geniet ervan!

Notities

voedingswaarde per stuk: 
421 kcal| 41C| 27P| 15F
Trefwoord caloriearm, diner, eiwitrijk, enchiladas, makkelijk recept, wrap