BBQ chicken enchiladas
Ik heb een grote liefde voor Mexicaanse gerechten, vooral als je niet uren ervoor in de keuken hoeft te staan. Deze enchiladas zijn precies dat: snel, makkelijk en boordevol smaak. Malse kipfilet, veel groentes en een heerlijke barbecuesaus rollen samen in zachte tortilla’s. In 30 minuten zet je een eiwitrijke, caloriearme maaltijd op tafel waar je gegarandeerd van gaat genieten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6 porties
calorieën 421 kcal
- 6 stuks grote tortilla wraps
- 480 gram kipdijfilet
- 1 stuk puntpaprika
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk courgette
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram mais uit blik
- 35 gram taco kruiden
- 30 gram tomatenpuree
- 60 gram smokey bbq saus
- 60 gram geraspte mozarella
- 1 eetlepel olijfolie
Snij de ui, paprika en courgette fijn.
Marineer de kip met de taco kruiden
Bak de kip in een pan met wat olijfolie goudbruin en gaar
Haal de kip uit de pan en bak de ui, knoflook even aan en voeg de paprika en courgette toe en bak tot de groentes zacht zijn.
Snij de kip helemaal fijn en doe deze weer terug in de pan bij de groentes
Bak de mais kort mee en voeg dan de tomatenpuree en bbq saus toe.
Verwarm de oven op 200 graden heteluchtverwarming.
Beleg de wrap met de kip en groente vulling, vouw en rol op en strooi de kaas eroverheen, bak in de oven voor 5 minuten tot de kaas gesmolten is
Geniet ervan!
voedingswaarde per stuk:
421 kcal| 41C| 27P| 15F
Trefwoord caloriearm, diner, eiwitrijk, enchiladas, makkelijk recept, wrap