Ga terug
chicken sate bowl

Chicken Saté Bowl

Als er één recept is dat keer op keer een succes is bij ons thuis, dan is het wel deze gezonde Chicken Saté Bowl. Waarom? Omdat het alles biedt waar je op drukke dagen naar verlangt: het is snel, voedzaam, en ontzettend lekker! Deze bowl is perfect voor iedereen die houdt van een makkelijk recept zonder teveel gedoe.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2
calorieën 592 kcal

Equipment

  • 1 steelpan greenchef

Ingrediënten
  

  • 240 gram gekookte witte rijst
  • 600 gram gekookte sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram gele ui
  • 250 gram kipfilet
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 30 gram milde curry pasta
  • 50 gram satésaus
  • 60 gram kokosmelk light
  • 1 eetlepel saté kruiden

Instructies
 

Chicken Saté

  • Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 1 cm en kruid deze met de saté kruiden.
  • Snij de ui en puntpaprika in reepjes en de knoflook fijn.
  • Voeg wat bakspray aan de koekenpan en bak de kipfilet op medium vuur rondom bruin en gaar.
  • Haal de kipfilet stukjes uit de pan, voeg dan de uien en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2 minuten aan.
  • Voeg dan de puntpaprika toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de curry pasta en satésaus toe en schep dit om.
  • Blus het geheel af met de kokosmelk (en optioneel wat extra water als de saus te dik is.
  • Voeg de kipfilet weer terug aan de groente/saus mix en serveer direct met de gekookte rijst en sperziebonen
Trefwoord avondeten, bowl, diner, eiwitrijk, lekker en gezond, rijst, saté