Ga terug
Griekse Keftedakia schotel

Griekse Keftedakia schotel

Kip is een uitstekende bron van eiwitten en dankzij de neutrale smaak kun je eindeloos mee variëren. Voor deze eenvoudige traybake lieten ik mij inspireren door de Griekse keuken. Op één bakplaat maakte ik deze malse kip kefte met kleurrijke groenten en aardappel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 2 porties
calorieën 510 kcal

Equipment

  • 1 Braun Multiquick 7 mixer

Ingrediënten
  

Kip kefte

  • 250 gram kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 handje verse koriander optioneel maar aan te raden
  • 15 gram paneermeel

Traybake

  • 320 gram aardappelen (voorgekookt)
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano
  • 0.5 theelepel komijnpoeder
  • 1 snuf zout en peper naar smaak

knoflooksaus

  • 50 gram Remia friteslijn
  • 50 gram magere kwark of Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • 15 gram melk

Instructies
 

kip kefte

  • Mix in een mixer de ui met verse peterselie, koriander en basilicum
  • Schep dit in een kom en mix vervolgens in de mixer de kipfilet tot gehakt
  • Voeg de kipgehakt bij het uien mengsel en voeg hierbij de paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, zout, peper en gedroogde oregano
  • Mix het gehakt goed en draai er kleine gehakt balletjes van, ik haalde er 8 stuks uit. Leg even apart

Traybake

  • Snij de rode ui, paprika, courgette en aubergine in grove stukken en de aardappels in vieren.
  • Leg alles op een bakplaat en voeg paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en zout toe.
  • Bak in de oven op 200 graden voor 30 minuten (halverwege even omscheppen)
  • Voeg na 15 minuten ook de gehaktballen toe aan de oven en bak deze de laatste 15 minuten mee (of bak deze los in de airfryer)

knoflooksaus

  • Voeg de fritessaus en kwark in een kom, pers de knoflooktenen uit en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een gladde saus.
  • Gebruik 15 gram van de saus voor de schotel, de rest kan tot 4 dagen in de koelkast afgesloten bewaard worden.

Notities

Voedingswaarde:
510 KCAL | 64C | 42P | 6F
Trefwoord 30 minuten, eiwitrijk recept, gehaktballen, gezond ontbijt, kip, makkelijk recept, traybake