Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Low Calorie Lasagne soep
Op een koude dag is dit een van mijn favoriete manieren om op te warmen. Het is zo'n voedzame soep en het heeft zo'n ongelofelijke smaak.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Main Course, Soep
Keuken
Italiaans
Porties
4
Porties
calorieën
377
kcal
Equipment
1 Gietijzeren pan
1 Braun Multiquick 7 hakmolen
Ingrediënten
1
stuk
ui
in blokjes gesneden
3
tenen
knoflook
fijn gesneden
1
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
italiaanse kruiden
250
gram
extra mager rundergehakt
of vega gehakt
400
gram
macaroni/ spaghetti groente
extra fijn gesneden in een mixer
1
eetlepel
tomatenpuree
400
gram
passata tomaten gezeefd
1
stuk
bouillonblokje
kip of groente voor Vega optie
600
ml
kokend water
5
stuks
lasagne bladen
in stukjes gebroken
100
ml
kookroom 20%
25
gram
geraspte kaas 30+
Instructies
Maal de macaroni/spaghetti groente even fijn in de Braun multiquick hakmolen en zet apart.
Snij de ui in fijne blokjes en de knoflook fijn.
Doe de olijfolie in een gietijzeren pan en voeg het gehakt toe samen met de uien, knoflook en Italiaanse kruiden en bak dit tot het gehakt gaar is.
Voeg de macaroni/spaghetti groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree ,gezeefde tomaten toe en het bouillonblokje dat opgelost is in 600 ml kokend water.
Voeg de gebroken lasagne bladen toe, zet je vuur op medium hitte en laat met gesloten deksel 15-20 minuten gaar sudderen.
Voeg dan de kookroom toe en de geraspte kaas en schep nog een keer om
Serveer met wat kruidenkaas light en extra geraspte kaas
Enjoy!
Notities
voedingswaarde per portie:
377 KCAL | 35 C | 21 P | 16 F
Trefwoord
30 minuten, avondeten, caloriearm, diner, lasagne, soep