Ga terug
Lasagne soep

Low Calorie Lasagne soep

Op een koude dag is dit een van mijn favoriete manieren om op te warmen. Het is zo'n voedzame soep en het heeft zo'n ongelofelijke smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course, Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 Porties
calorieën 377 kcal

Equipment

  • 1 Gietijzeren pan
  • 1 Braun Multiquick 7 hakmolen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk ui in blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 250 gram extra mager rundergehakt of vega gehakt
  • 400 gram macaroni/ spaghetti groente extra fijn gesneden in een mixer
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram passata tomaten gezeefd
  • 1 stuk bouillonblokje kip of groente voor Vega optie
  • 600 ml kokend water
  • 5 stuks lasagne bladen in stukjes gebroken
  • 100 ml kookroom 20%
  • 25 gram geraspte kaas 30+

Instructies
 

  • Maal de macaroni/spaghetti groente even fijn in de Braun multiquick hakmolen en zet apart.
  • Snij de ui in fijne blokjes en de knoflook fijn.
  • Doe de olijfolie in een gietijzeren pan en voeg het gehakt toe samen met de uien, knoflook en Italiaanse kruiden en bak dit tot het gehakt gaar is.
  • Voeg de macaroni/spaghetti groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree ,gezeefde tomaten toe en het bouillonblokje dat opgelost is in 600 ml kokend water.
  • Voeg de gebroken lasagne bladen toe, zet je vuur op medium hitte en laat met gesloten deksel 15-20 minuten gaar sudderen.
  • Voeg dan de kookroom toe en de geraspte kaas en schep nog een keer om
  • Serveer met wat kruidenkaas light en extra geraspte kaas
  • Enjoy!

Notities

voedingswaarde per portie:
377 KCAL | 35 C | 21 P | 16 F

Trefwoord 30 minuten, avondeten, caloriearm, diner, lasagne, soep