Ga terug
Mexicaanse gehaktballen met rijst

Mexicaanse Meatballs met rijst

Deze Mexicaanse kipgehaktballen bowl is hier thuis echt een favoriet—vooral bij de pubers! En eerlijk: ik snap helemaal waarom want ze zijn zo lekker mals en juicy. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
calorieën 593 kcal

Equipment

  • 1 multiquick 9 Braun Hakmolen
  • 1 Tefal Easy Fry multifunctionele Airfryer en oven 

Ingrediënten
  

Mexicaanse Meatballs

  • 250 gram kipfilet of kipgehakt
  • 1 stuk rode ui
  • ½ stuk puntpaprika
  • 1 handje koriander vers
  • 15 gram taco kruiden
  • 25 gram vloeibaar eiwit of ei
  • 30 gram paneermeel
  • 100 gram Salsa saus (hot)
  • 80 gram Tomaten Passata
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 plakje cheddar kaas (optioneel)

Mexicaanse gebakken rijst

  • 200 gram gekookte witte rijst
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram bloemkool alternatief voor rijst
  • 15 gram taco kruiden
  • 70 gram Tomaten Passata

Instructies
 

Mexicaanse Meatballs

  • Maal in de Braun multiquick 9 hakmolen de kipfilet tot gehakt als je geen kipgehakt gebruikt.
  • Maak schoon en hak vervolgens ook het ui met muntpaprika en koriander fijn en voeg dit bij de kip samen met de taco kruiden, vloeibaar eiwit en paneer.
  • Meng alles goed door elkaar en maak je handen vochtig om kleine gehaktballetjes te draaien.
  • Leg deze op een met bakspray ingevette bakplaat en bak op 200 graden in de Tefal Airfryer en oven voor 15 minuten gaar en bruin.  
  • Giet op de bodem van je oven schaal de salsa saus en tomaten passata, leg de gebakken gehaktballen hier op en bestrooi met de kaas en optioneel nog wat cheddar.
  • Zet nog voor een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
    Mexicaanse gehaktballen

Mexicaanse rijst

  • Kook de rijst volgens instructie op de verpakking. Het liefst rijst dat al is afgekoeld.
  • Mix de ui met knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een pan tot deze glazig ziet.
  • Voeg de bloemkool alternatief voor rijst toe en bak tot de groente zacht en gaar zijn.
  • Voeg de taco kruiden toe samen met de tomaten passata en bak kort mee en voeg vervolgens de rijst toe en schep alles goed om.
  • Leg de rijst op een bord en leg vervolgens de gehaktballetjes met kaas over je rijst heen.
  • Geniet ervan!

Notities

voedingswaarde per portie: 
593 KCAL| 69 C | 47 P | 12 F
Trefwoord 30 minuten, caloriearm, diner, eiwitrijk recept, makkelijk recept, mealprep, mexicaans