Deze Mexicaanse kipgehaktballen bowl is hier thuis echt een favoriet—vooral bij de pubers! En eerlijk: ik snap helemaal waarom want ze zijn zo lekker mals en juicy.
1 Tefal Easy Fry multifunctionele Airfryer en oven
Ingrediënten
Mexicaanse Meatballs
250gram kipfilet of kipgehakt
1stukrode ui
½stukpuntpaprika
1 handje koriander vers
15gramtaco kruiden
25gramvloeibaar eiwit of ei
30gram paneermeel
100gramSalsa saus (hot)
80gramTomaten Passata
30gramgeraspte 30+ kaas
1plakje cheddar kaas (optioneel)
Mexicaanse gebakken rijst
200gramgekookte witte rijst
1stukui
2teentjesknoflook
150grambloemkool alternatief voor rijst
15gramtaco kruiden
70gramTomaten Passata
Instructies
Mexicaanse Meatballs
Maal in de Braun multiquick 9 hakmolen de kipfilet tot gehakt als je geen kipgehakt gebruikt.
Maak schoon en hak vervolgens ook het ui met muntpaprika en koriander fijn en voeg dit bij de kip samen met de taco kruiden, vloeibaar eiwit en paneer.
Meng alles goed door elkaar en maak je handen vochtig om kleine gehaktballetjes te draaien.
Leg deze op een met bakspray ingevette bakplaat en bak op 200 graden in de Tefal Airfryer en oven voor 15 minuten gaar en bruin.
Giet op de bodem van je oven schaal de salsa saus en tomaten passata, leg de gebakken gehaktballen hier op en bestrooi met de kaas en optioneel nog wat cheddar.
Zet nog voor een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Mexicaanse rijst
Kook de rijst volgens instructie op de verpakking. Het liefst rijst dat al is afgekoeld.
Mix de ui met knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook in een pan tot deze glazig ziet.
Voeg de bloemkool alternatief voor rijst toe en bak tot de groente zacht en gaar zijn.
Voeg de taco kruiden toe samen met de tomaten passata en bak kort mee en voeg vervolgens de rijst toe en schep alles goed om.
Leg de rijst op een bord en leg vervolgens de gehaktballetjes met kaas over je rijst heen.
Geniet ervan!
Notities
voedingswaarde per portie: 593 KCAL| 69 C | 47 P | 12 F