Ik ben dol op bananenbrood, vooral als ik hem niet hoef te delen! Dit makkelijke recept heb jij zo gemaakt met een aantal ingrediënten en je kunt deze ook perfect maken als meal-prep op drukke werkdagen doordeweeks.
30gHavermeelik gebruikte de Prozis instant oats Caramelized Popcorn
20gVegan eiwitpoeder speculoosik gebruikte de Prozis Vegetable Protein Freaking Good Speculoos
100gOngezoete Amandelmelkof melk naar keuze
3gBakpoeder
naar smaakYummy drops caramel Prozisof wat vloeibare zoetstof naar smaak
Topping
1stukSpeculoos koekje
1tbspSpeculoos pastaoptioneel
Instructies
Prak de banaan en voeg alle overige ingrediënten voor de bananenbrood toe
Mix alles met een vork tot een beslag.
Giet de bananenbrood beslag in een ingevettemini cakevormof een bakvorm/ schaal naar keuze.
Verkruimel een Lotus koekje bovenop het beslag en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden 20 minuten.
Optioneel kun je als extra topping nog een eetlepel gesmolten speculoos pasta eroverheen gieten.
Notities
Gebruik het liefst rijpe bananen voor dit recept. Dit is de sleutel om die zoete en smaakvolle smaak te krijgen! Hoe donkerder, ouder en papperiger de banaan, hoe beter. Rijpe bananen zijn extra zoet en voegen de perfecte hoeveelheid vocht toe.Kan ik bananenbrood invriezen? Natuurlijk. Zodra het helemaal is afgekoeld, vries je het in een luchtdichte zak in. Laat het dan een nachtje op het aanrecht ontdooien.Hoe kan ik mijn eigen havermeel maken? Het is heel eenvoudig! Voeg gewoon havermout toe aan een blender of keukenmachine en mix tot er een fijn meel ontstaat. Als je een ernstige glutenallergie hebt, zorg er dan voor dat je gecertificeerde glutenvrije haver gebruikt.