Ga terug
Tortellini soep

Tortellini soep

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten en kip in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken Italiaans
Porties 6
calorieën 308 kcal

Equipment

  • 1 Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

  • 300 gram kippengehakt
  • 220 gram Tortellini (onbereid gewogen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 140 gram tomaten puree
  • 390 gram Tomaten Passata
  • 1 stuk Ui
  • 400 gram soepgroente
  • 100 ml Kookroom light
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk kip bouillon blokje in 1 liter gekookt water.
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 stuk laurierblaadjes
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas optioneel

Instructies
 

  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • Voeg een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de kipgehakt toe en bak tot deze gaar is.
  • Voeg dan de soepgroente toe en bak deze kort mee.
  • Doe de tomaten puree, passata en Italiaanse kruiden erbij en schep even om.
  • Blus het geheel af met de bouillon. Zet je warmtebron lager, voeg de laurierblaadjes toe en optioneel een stuk parmezaanse kaas en laat 20 minuten doorkoken tot de groentes zacht zijn.
  • Voeg na 20 minuten de tortellini toe en laat deze 10-12 minuten in de saus zacht worden. (Wil je de groente fijner hebben Mix de soep eerst met de staafmixer voordat je de tortellini toevoegt)
  • Voeg als laatste de room toe en optioneel wat parmezaanse kaas
  • Geniet ervan!

Notities

voedingswaarde per portie (1/6)
308 KCAL | 24 C| 18P | 10F
Trefwoord avondeten, chicken, gezonde lunch, herfst, kipgerecht, soep