1stukkip bouillon blokje in 1 liter gekookt water.
1theelepelItaliaanse kruiden
2stuklaurierblaadjes
1eetlepelParmezaanse kaas optioneel
Instructies
Snij de ui en de knoflook fijn.
Voeg een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de kipgehakt toe en bak tot deze gaar is.
Voeg dan de soepgroente toe en bak deze kort mee.
Doe de tomaten puree, passata en Italiaanse kruiden erbij en schep even om.
Blus het geheel af met de bouillon. Zet je warmtebron lager, voeg de laurierblaadjes toe en optioneel een stuk parmezaanse kaas en laat 20 minuten doorkoken tot de groentes zacht zijn.
Voeg na 20 minuten de tortellini toe en laat deze 10-12 minuten in de saus zacht worden. (Wil je de groente fijner hebben Mix de soep eerst met de staafmixer voordat je de tortellini toevoegt)
Voeg als laatste de room toe en optioneel wat parmezaanse kaas