Wie gaat er niet goed op heerlijk vers gemaakte Oma’s appeltaart? En dan het liefst ook nog lekker met een grote dot slagroom erop.
Ik ga jou zeker niet verbieden hier af en toe heerlijk van te genieten, maar een punt appeltaart met slagroom telt al gauw 350 kcal.
Deze versie gezondere “single serve” appeltaart is bijna net zo lekker als die van oma, maar wel een stuk macro vriendelijk en suiker vrij!
Kortom zo kun je dus vaker genieten van een stuk appeltaart bij de koffie of thee.
Bereiding van het deeg voor de Gezondere Appeltaart
Het deeg voor de appeltaart is wat plakkeriger dan de traditionele appeltaart deeg. Door goed je werkplek te verstuiven met wat bloem en snel te werk te gaan moet het helemaal goed komen.
Het beste is om Griekse yoghurt te gebruiken ipv magere kwark, de kwark maakt het deeg te droog qua structuur.
De appeltaartjes kun je na bereiding invriezen. Op de dag even op tijd uit de vriezer halen tot hij helemaal ontdooit is en dan als je een warme appeltaart wenst even kort in de oven voor 180 graden (circa 4 minuten)

Beste Low Calorie Single Serve Appeltaart
Equipment
- 1 ramekin 10 cm doorsnee
Ingrediënten
Deeg
- 30 g zelfrijzend bakmeel
- 20 g griekse yoghurt 5% vet of plantaardige volle yoghurt (VEGAN)
- 10 g erythrol of gewenste zoetmiddel
- 1 pinch zout
- 1 tsp speculaaskruiden
Vulling
- 1 appel
- 1 tbsp erytrol of andere zoetstof naar keuze
- 1 tsp kaneel
- 1 tbsp citroensap
- 2 tbsp water
overige
- 3 g ei geklust of melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Schil en snij je appels in zet even apart.
- In een bowl, mix de bloem met de Griekse yoghurt, zoetmiddel en zout tot een deeg.
- Rol het deeg uit op een vlak werkvlak uit tot een 12 x 12 cm cirkel
- Leg het deeg in je ingevette ramekin en snij de randen eraf, bewaar deze voor de bovenkant van je appeltaart.
- Doe de appels met de suiker, kaneel, citroensap en een scheutje water in een pannetje en zet deze op medium verwarming aan en laat de appels een paar minuten stoven tot ze zacht zijn.
- Leg de appels op de bodem van je appeltaart en Leg vervolgens de overige deeg plakken hierover heen.
- Smeer de bovenkant van je deeg in met een geklutst ei of wat melk
- Bak voor 20 minuten in de oven mooi goud bruin.
Notities
Gebruik GEEN magere kwark, dan wordt het deeg te droog.