Wie gaat er niet goed op heerlijk vers gemaakte Oma’s appeltaart? En dan het liefst ook nog lekker met een grote dot slagroom erop.
Ik ga jou zeker niet verbieden hier af en toe heerlijk van te genieten, maar een punt appeltaart met slagroom telt al gauw 350 kcal.
Deze versie gezondere “single serve” appeltaart is bijna net zo lekker als die van oma, maar wel een stuk macro vriendelijk en suiker vrij!
Kortom zo kun je dus vaker genieten van een stuk appeltaart bij de koffie of thee.
Bereiding van het deeg voor de Gezondere Appeltaart
Het deeg voor de appeltaart is wat plakkeriger dan de traditionele appeltaart deeg. Door goed je werkplek te verstuiven met wat bloem en snel te werk te gaan moet het helemaal goed komen.
Het beste is om Griekse yoghurt te gebruiken ipv magere kwark, de kwark maakt het deeg te droog qua structuur.
De appeltaartjes kun je na bereiding invriezen. Op de dag even op tijd uit de vriezer halen tot hij helemaal ontdooit is en dan als je een warme appeltaart wenst even kort in de oven voor 180 graden (circa 4 minuten)

Beste Low Calorie Single Serve Appeltaart
Ja een heerlijke appeltaart voor 1 persoon dat nog geen 200 kcal bevat.
Deze low calorie appeltaart is het meest eenvoudige recept dat je kunt vinden, zonder toevoeging van eiwit poeders of iets dergelijks. En je kunt deze ook perfect in grotere hoeveelheden maken en per stuk invriezen. Zodat jij altijd een heerlijke snack op voorraad hebt. Dus ben jij aan het afvallen en op zoek naar het beste recept voor een heerlijke gezonde appeltaart? Zoek dan niet verder en ga gelijk aan de slag.
Ingrediënten
Deeg
- 30 g zelfrijzend bakmeel
- 20 g griekse yoghurt 5% vet of plantaardige volle yoghurt (VEGAN)
- 10 g erythrol of gewenste zoetmiddel
- 1 pinch zout
- 1 tsp speculaaskruiden
Vulling
- 1 appel
- 1 tbsp bruine erytrol of andere zoetstof naar keuze
- 1 tsp kaneel
- 1 tbsp citroensap
- 2 tbsp water
overige
- 3 g ei of melk
Instructies
Voor het deeg
Notities
Gebruik GEEN magere kwark, dan wordt het deeg te droog.