Mexicaanse Meatballs met rijst

Deze post kan affiliate links bevatten. Lees de affiliate kennisgeving hier.

Deze Mexicaanse kipgehaktballen bowl is hier thuis echt een favoriet— vooral bij de pubers! En eerlijk: ik snap helemaal waarom want ze zijn zo lekker mals en juicy. 

Mexicaanse Meatballs met rijst

De Mexicaanse gehaktballetjes zijn super smaakvol, lekker kruidig en combineren perfect met de eenvoudige Mexicaanse rijst. Dit gerecht is niet alleen heel eenvoudig om te maken, maar ook eiwitrijk, voedzaam én relatief laag in calorieën. Ideaal als je op zoek bent naar een lekkere, gezonde maaltijd die bij iedereen in de smaak valt!

Geloof me als ik zeg: dit recept gaat een hit worden bij je hele gezin. Hier thuis zijn de pubers er helemaal gek op! En ook als je voor jezelf kookt, zijn deze Mexicaanse kipgehaktballen met rijst perfect als mealprep voor drukke dagen.

Ben jij dol op Mexicaanse smaken, maar heb je geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Dan is dit jouw go-to recept. Met een handvol ingrediënten zet je in minder dan 30 minuten een eiwitrijke, smaakvolle én caloriearme maaltijd op tafel. Alles wat je zoekt in een gezonde bowl, zonder gedoe—win-win!

En als jij denkt dat je tijdens het afvallen niet kunt genieten van een heerlijke Mexicaans gerecht? Dan zal ik jou bewijzen dat dit zeker kan en je echt niet in hoeft te leveren op smaak!

Waarom jij dol gaat zijn op deze Mexicaanse gehaktballen recept?

  • De perfecte mealprep voor meerdere gerechten.
  • Binnen een half uur op tafel.
  • Kan prima in de koelkast of vriezer bewaard worden.
  • Geschikt voor het hele gezin.

Ingrediënten dat je nodig hebt

Scroll helemaal naar beneden voor het volledig recept en de hoeveelheden. 

  • Kipgehakt – Ik maak meestal mijn kipgehakt zelf door kipfilet te malen in de Braun multiquick 9
  • Taco kruiden – Elk merk kan hiervoor gebruikt worden, eventueel kun je ook zelf een taco kruidenmix maken.
  • Vloeibaar eiwit  – Ik gebruik meestal de vloeibaar eiwit van two chicks dat te koop is bij de Albert Heijn, eventueel kun je ook een deel van een geklust heel ei pakken. 
  • 30+ kaas – Ik gebruik voor de lasagne soep de geraspte 30+ kaas, uiteraard kun je ook vollere kaas soorten gebruiken maar heeft wel invloed op de calorieën.
  • Gezeefde tomaten – Ik gebruik meestal eigen merk Tomaten gezeefd passata zonder verdere toevoegingen 
  • Bloemkool alternatief voor rijst – Ik gebruikte voor de Mexicaanse rijst recept bloemkool alternatief voor rijst van de Lidl omdat deze fijn gesneden diepvries groente makkelijk in de rijst te verwerken zijn en ook meer volume geeft aan de rijst. 
  • Snelle bereiding – Door het gebruik van de Tefal Easy Fry en oven is je bereidingstijd veel sneller dan in een oven.
Mexicaanse gehaktballen met rijst

Mexicaanse Meatballs met rijst

Deze Mexicaanse kipgehaktballen bowl is hier thuis echt een favoriet—vooral bij de pubers! En eerlijk: ik snap helemaal waarom want ze zijn zo lekker mals en juicy. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
calorieën 593 kcal

Equipment

  • 1 multiquick 9 Braun Hakmolen
  • 1 Tefal Easy Fry multifunctionele Airfryer en oven 

Ingrediënten
  

Mexicaanse Meatballs

  • 250 gram kipfilet of kipgehakt
  • 1 stuk rode ui
  • ½ stuk puntpaprika
  • 1 handje koriander vers
  • 15 gram taco kruiden
  • 25 gram vloeibaar eiwit of ei
  • 30 gram paneermeel
  • 100 gram Salsa saus (hot)
  • 80 gram Tomaten Passata
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 plakje cheddar kaas (optioneel)

Mexicaanse gebakken rijst

  • 200 gram gekookte witte rijst
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram bloemkool alternatief voor rijst
  • 15 gram taco kruiden
  • 70 gram Tomaten Passata

Instructies
 

Mexicaanse Meatballs

  • Maal in de Braun multiquick 9 hakmolen de kipfilet tot gehakt als je geen kipgehakt gebruikt.
  • Maak schoon en hak vervolgens ook het ui met muntpaprika en koriander fijn en voeg dit bij de kip samen met de taco kruiden, vloeibaar eiwit en paneer.
  • Meng alles goed door elkaar en maak je handen vochtig om kleine gehaktballetjes te draaien.
  • Leg deze op een met bakspray ingevette bakplaat en bak op 200 graden in de Tefal Airfryer en oven voor 15 minuten gaar en bruin.  
  • Giet op de bodem van je oven schaal de salsa saus en tomaten passata, leg de gebakken gehaktballen hier op en bestrooi met de kaas en optioneel nog wat cheddar.
  • Zet nog voor een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
    Mexicaanse gehaktballen

Mexicaanse rijst

  • Kook de rijst volgens instructie op de verpakking. Het liefst rijst dat al is afgekoeld.
  • Mix de ui met knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een pan tot deze glazig ziet.
  • Voeg de bloemkool alternatief voor rijst toe en bak tot de groente zacht en gaar zijn.
  • Voeg de taco kruiden toe samen met de tomaten passata en bak kort mee en voeg vervolgens de rijst toe en schep alles goed om.
  • Leg de rijst op een bord en leg vervolgens de gehaktballetjes met kaas over je rijst heen.
  • Geniet ervan!

Notities

voedingswaarde per portie: 
593 KCAL| 69 C | 47 P | 12 F
Trefwoord 30 minuten, caloriearm, diner, eiwitrijk recept, makkelijk recept, mealprep, mexicaans
Kan ik nog anderen groentes toevoegen aan de rijst?

Jazeker, vervang eventueel kun je ook lekker wat courgette, aubergine of wat bonen of mais toevoegen. 

Kan ik dit gerecht ook invriezen?

Jazeker, laat de Mexicaanse gehaktballen met rijst goed afkoelen en schep per portie in een goed afgesloten glas container. Opwarmen kan in de magnetron of eventueel in de oven. 

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Dit recept is berekend op 2-3 personen, afhankelijk van de portie grootte dat je wenst. 

Mexicaanse Meatballs met rijst

About Me

Fitmetdjam Coaching

Het online coaching traject dat jou helpt om ZONDER streng dieet jouw afslankdoelen te behalen! 

Spring is in the air

Seizoens favorieten