BBQ Chicken Enchiladas
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees de affiliate kennisgeving hier.
Snel, eiwitrijk comfort food met een Mexicaanse twist
Als liefhebber van Mexicaans eten word ik extra blij van recepten die vol smaak zitten maar niet veel tijd kosten. Deze BBQ chicken enchiladas zijn daar het perfecte voorbeeld van. Ze zijn simpel om te maken, eiwitrijk, en voelen als echt comfort food, zonder dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan.

Met malse kipfilet, een smokey barbecuesaus met een verrassend romige twist, en gesmolten kaas in zachte tortilla’s zet je binnen 30 minuten een heerlijke en lichte maaltijd op tafel. Ideaal als je op zoek bent naar een gezond avondeten dat vult, maar niet zwaar is.
Zelfs vrienden die normaal niet van BBQ smaken houden, waren verkocht, vooral dankzij de perfecte balans tussen alle smaken die in dit gerecht samenkomen.
Een makkelijke maaltijd dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden of wanneer je gewoon zin hebt in iets makkelijks, warms en verrassend lekkers.
Perfect ook als mealprep voor meerdere dagen te maken. Rol ze in wat bakpapier na bereiding en vries ze per stuk in!
Waarom jij dol gaat zijn op deze Mexicaanse gehaktballen recept?
- De perfecte mealprep voor meerdere gerechten.
- Binnen een half uur op tafel.
- Kan prima in de koelkast of vriezer bewaard worden.
- Geschikt voor het hele gezin.
Ingrediënten dat je nodig hebt
Scroll helemaal naar beneden voor het volledig recept en de hoeveelheden.
- kipdijfilet – Ik gebruik voor dit recept kipdijfilet, uiteraard kun je ook ervoor kiezen kipfilet te gebruiken of zelfs kipgehakt.
- Taco kruiden – Elk merk kan hiervoor gebruikt worden, eventueel kun je ook zelf een taco kruidenmix maken.
- Smokey BBQ saus – Voor dit recept gebruikte ik de Smokey BBQ saus van Callowfit. Deze bevat veel minder calorieen dan andere varianten en de smaak is echt perfect!
- geraspte mozzarella – Ik gebruik voor dit gerecht de geraspte mozzarella van Melkan. Smelt goed en is lager in calorieen dan overige kas soorten. Je kunt ook 30+ kaas gebruiken.
- Wraps – Je kunt elke wraps gebruiken voor dit recept. Ik heb wel de grote formaat gebruikt. Onthou, volkoren is vaak vezelrijker dan een reguliere versie.

BBQ chicken enchiladas
Ingrediënten
- 6 stuks grote tortilla wraps
- 480 gram kipdijfilet
- 1 stuk puntpaprika
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk courgette
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram mais uit blik
- 35 gram taco kruiden
- 30 gram tomatenpuree
- 60 gram smokey bbq saus
- 60 gram geraspte mozarella
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snij de ui, paprika en courgette fijn.
- Marineer de kip met de taco kruiden
- Bak de kip in een pan met wat olijfolie goudbruin en gaar
- Haal de kip uit de pan en bak de ui, knoflook even aan en voeg de paprika en courgette toe en bak tot de groentes zacht zijn.
- Snij de kip helemaal fijn en doe deze weer terug in de pan bij de groentes
- Bak de mais kort mee en voeg dan de tomatenpuree en bbq saus toe.
- Verwarm de oven op 200 graden heteluchtverwarming.
- Beleg de wrap met de kip en groente vulling, vouw en rol op en strooi de kaas eroverheen, bak in de oven voor 5 minuten tot de kaas gesmolten is
- Geniet ervan!
Notities
Jazeker, eventueel kun je ook lekker wat aubergine of wat bonen toevoegen.
Jazeker, laat de Enchiladas eerst goed afkoelen, rol ze per stuk in wat bakpapier en dan in een afgesloten zak. Verwarm ze vervolgens op in de magnetron of oven.
Jazeker, vervang de kipdijfilet voor wat vegetarische kip stukjes of Vega gehakt.

About Me
Fitmetdjam Coaching
Het online coaching traject dat jou helpt om ZONDER streng dieet jouw afslankdoelen te behalen!