
Griekse Keftedakia Schotel
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees de affiliate kennisgeving hier.
Als ik weinig tijd heb maar toch iets voedzaams en lekkers wil, maak ik deze Griekse Keftedakia Schotel. Het is echt mijn go-to recept voor een snelle simpele avondmaaltijd op een bakplaat.
Kip is een uitstekende bron van eiwitten en dankzij de neutrale smaak kun je eindeloos mee variëren. Voor deze eenvoudige traybake liet ik mij inspireren door de Griekse keuken Op een bakplaat combineer ik malse kip kefte met kleurrijke groenten. Maak het geheel af met een frisse zelfgemaakte knoflooksaus en een handjevol verse kruiden, en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook ideaal om de volgende dag als lunch te serveren met bijv. een slamelange.

Deze Griekse traybake zit boordevol smaak en is ook nog eens makkelijk te maken. De kipkefte kruiden we direct met een mix van Griekse specerijen zoals oregano, komijn, knoflook en een beetje paprikapoeder voor een zachte, warme smaak. Je hoeft de kip niet van tevoren te marineren—gewoon kruiden, mengen en de oven doet de rest!
Samen met de kip gaan stukjes paprika, ui, courgette, aubergine en aardappel de oven in. De aardappel zorgt voor een stevige basis en wordt heerlijk gaar in de oven. Om het extra lekker te maken, voegen we wat echte olijfolie toe om de Griekse smaken tot zijn recht te laten komen.
Terwijl de traybake ongeveer 30 minuten in de oven staat, maak je de knoflooksaus. De knoflooksaus is lekker snel: een paar ingrediënten mengen en je bent klaar.
Een complete, kruidige maaltijd uit de oven met een vleugje Griekenland!
Waarom jij dol gaat zijn op deze Griekse Keftedakia schotel?
- Binnen 30 minuten op tafel
- Lekker voor het hele gezin
- Ook perfect als lunch (to-go)
- Je kunt zelf variëren met de ingrediënten om hem elke keer weer een andere twist te geven.
- Makkelijk als mealprep
Ingrediënten dat je nodig hebt
Scroll helemaal naar beneden voor het volledig recept en de hoeveelheden.
- Kipfilet – Ik gebruik voor dit recept kipfilet, dat ik zelf maal tot gehakt, je kunt ook kant en klare gehakt gebruiken.
- Paneermeel – Om het gehakt wat te binden gebruik ik paneermeel, je kunt ook panco hiervoor gebruiken.
- Groentes – Ik gebruikte voor de traybake de gangbare Griekse groentes als paprika, courgette en aubergine. Uiteraard kun je zelf groentes kiezen dat je lekker vind of zelfs wat kikkererwten toevoegen voor nog meer eiwitten en vezels.

Griekse Keftedakia schotel
Equipment
- 1 Braun Multiquick 7 mixer
Ingrediënten
Kip kefte
- 250 gram kipfilet
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 handje verse basilicum
- 1 handje verse peterselie
- 1 handje verse koriander optioneel maar aan te raden
- 15 gram paneermeel
Traybake
- 320 gram aardappelen (voorgekookt)
- 1 stuk courgette
- 1 stuk aubergine
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano
- 0.5 theelepel komijnpoeder
- 1 snuf zout en peper naar smaak
knoflooksaus
- 50 gram Remia friteslijn
- 50 gram magere kwark of Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel citroensap
- 15 gram melk
Instructies
kip kefte
- Mix in een mixer de ui met verse peterselie, koriander en basilicum
- Schep dit in een kom en mix vervolgens in de mixer de kipfilet tot gehakt
- Voeg de kipgehakt bij het uien mengsel en voeg hierbij de paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, zout, peper en gedroogde oregano
- Mix het gehakt goed en draai er kleine gehakt balletjes van, ik haalde er 8 stuks uit. Leg even apart
Traybake
- Snij de rode ui, paprika, courgette en aubergine in grove stukken en de aardappels in vieren.
- Leg alles op een bakplaat en voeg paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en zout toe.
- Bak in de oven op 200 graden voor 30 minuten (halverwege even omscheppen)
- Voeg na 15 minuten ook de gehaktballen toe aan de oven en bak deze de laatste 15 minuten mee (of bak deze los in de airfryer)
knoflooksaus
- Voeg de fritessaus en kwark in een kom, pers de knoflooktenen uit en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een gladde saus.
- Gebruik 15 gram van de saus voor de schotel, de rest kan tot 4 dagen in de koelkast afgesloten bewaard worden.
Notities
510 KCAL | 64C | 42P | 6F
Ja dat kan zeker en is prima als maaltijd ook in te vriezen.
Dit gerecht kan prima tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.
Jazeker, vervang de kipfilet voor een vega optie zoals vegetarische kopstukjes, tofu blokjes of maak de gehaktballen van kikkererwten

About Me
Fitmetdjam Coaching
Het online coaching traject dat jou helpt om ZONDER streng dieet jouw afslankdoelen te behalen!