
- Home
- Recipes
- ontbijt
- ontbijt
- Pumpkin pancakes
Protein Pumpkin Pancakes
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees de affiliate kennisgeving hier.
Gezonde Pumpkin Pancakes – het ultieme herfstontbijt
Op zoek naar het perfecte ontbijt voor een knusse herfstdag? Deze pumpkin pancakes zijn niet alleen mijn persoonlijke favoriete pannenkoeken maar ze zijn ook zacht, voedzaam, eiwitrijk en Mega lekker. Dankzij de pompoen puree krijg je meteen een portie groente binnen, zonder dat je het in de gaten hebt. Integendeel: de combinatie van de pumpkin space met karamel en speculoos zorgt voor die typische warme herfst vibes.

Dit recept is trouwens het laatste uit mijn herfstserie op Instagram. Ik deel daar allemaal makkelijke en voedzame ontbijtjes die je dat cozy herfstgevoel geven, maar je ook genoeg energie meegeven om de dag door te komen.
Deze pumpkin pancakes zijn niet alleen een feestje om te eten, maar ook een gezonde start van je dag. Met maar 252 kcal per portie en 24 gram eiwit zijn ze voedzaam, zacht én ideaal als je bewust bezig bent met je voeding. Dankzij de pompoen zitten ze vol vezels en geven ze je een verzadigd gevoel tot ver in de middag.
Het fijne aan dit recept? Je kunt de pancakes gewoon in een pan bakken, maar een pancake maker werkt minstens zo handig als je voor een extra luchtige stapel wilt gaan. Terwijl de pannenkoekjes rustig liggen te garen, vult je keuken zich met de geur van pumpkin spice en warme pompoen – de ultieme herfstgeur die meteen gezelligheid brengt.
En hoe kun je je zondag beter beginnen dan met een stapel warme pumpkin pancakes, een dampende kop koffie en een aflevering Gilmore Girls? Dit ontbijt geeft je die echte lazy Sunday vibes: knus, cozy en helemaal in de herfstsfeer.
Waarom jij dol gaat zijn op deze Protein Pumpkin Pancakes
- Slechts 252 kcal en 24 g eiwit per portie
- Boordevol vezels én meteen een portie groente
- Ideaal voor mealprep – maak meerdere porties vooruit
- Eenvoudig te bakken in pan of pancake maker
- Perfecte ontbijt waar het hele gezin van zal smullen
Ingrediënten dat je nodig hebt
Scroll helemaal naar beneden voor het volledig recept en de hoeveelheden.
- pompoen puree – Meestal maak ikzelf de pompoen puree eenvoudig door de stukjes pompoen te grillen in de oven met een snufje zout en pumpkin spice op 200 graden voor 30 minuten. Maar je kunt ook kant en klare baby 4 maanden pompoen puree kopen.
- Havermout – Ik gebruik voor dit recept de instant oats caramelized popcorn van Prozis maar je kunt ook havermout malen tot meel met wat extra zoetmiddel.
- Prozis vegetable speculoos – Deze plantaardige eiwitpoeder van Prozis is mijn favoriet! Ik gebruik deze in veel van mijn recepten van pannenkoeken tot aan bananenbrood voor die echte speculoos sensatie. Je kunt elke eiwitpoeder gebruiken of zelfs deze vervangen voor extra havermeel. Bij een niet plantaardige eiwitpoeder gebruik dan 80 ml melk.
- vloeibaar eiwit – Ik gebruik voor dit recept vloeibaar eiwit dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen van bijvoorbeeld Two chicks. Je kunt ook een heel ei gebruiken.
- Melk – Ik gebruik voor dit recept ongezoete amandelmelk, maar je kunt elke melk soort gebruiken. Let wel op de ml per eiwit soort.
- Pumpkin spice – Ik gebruik de pumpkin space van verstegen, maar je kunt ook kaneel gebruiken als je geen pumpkin spice in huis hebt.
- Pancake maker – Deze pannenkoeken kun je makkelijk in een steelpannetje bakken, wil je net als ik mooie ronde pannenkoeken en het gemak, investeer dan zeker in deze pancake maker.

pumpkin protein pancakes
Equipment
- 1 pancake maker (zie notities)
Ingrediënten
- 100 gram pompoen puree zie notities
- 40 gram Instant Oats in de smaak caramlized popcorn of havermeel met extra zoetstof
- 15 gram Protein vegetable Speculoos of een eiwitpoeder naar keuze (zie notities)
- 55 gram vloeibaar eiwit of 1 ei
- 100 ml amandelmelk 80 ml bij niet plantaardige eiwitpoeder
- 1 tl pumpkin spice of kaneel
- 2 gram bakpoeder
- 4 stuks yummy drops caramel Prozis of smaakstof naar keuze
Instructies
- Mix alle ingrediënten in een blender tot een egaal beslag en voeg wat zoetstof of yummy drops van Prozis toe in de smaak vanille of karamel.
- Bak de pannenkoeken in een pan of in een pancake maker, mooi goud bruin.
- Toppings naar wens toevoegen, mijn advies is lekker veel fruit eneventueel de zero chocolade saus of Maple syrup van Prozis
Notities
253 kcal | 26 C | 24 P | 5 F
Ja je kunt de eiwitpoeder vervangen door een eiwitpoeder naar keuze, let wel op dat als je een niet plantaardige eiwitpoeder pakt, je minder melk gebruikt (zie notities) of als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken gebruik dan extra havermeel.
Ja dat kan prima, de pannenkoeken kun je makkelijk een dag van te voren maken of in meerdere porties tegelijk als mealprep. bewaar tot 4 dagen in de koelkast of in de vriezer.
Jazeker, je kunt elke havermeel soort gebruiken, echter geeft de instant oats karamel wel echt die echte herfst vibes aan dit recept.

About Me
Fitmetdjam Coaching
✨ Ready voor de volgende stap?
Stop met eindeloos diëten en leer hoe je resultaat behaalt zónder restricties.
Met mijn coaching ontdek je hoe balans, mindset en plezier in voeding samenkomen.
💪 Start vandaag – want jouw meest zelfverzekerde versie wacht niet op maandag.