
Chicken Teriyaki Sandwich
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees de affiliate kennisgeving hier.
Als ik weinig tijd heb maar toch iets voedzaams en lekkers wil, maak ik deze teriyaki kipsandwich. Het is echt mijn go-to recept voor een snelle lunch of simpele avondmaaltijd.
Iedereen kent teriyaki kip wel van de afhaalzaak, maar eerlijk? Deze versie is zoveel lekkerder – én gezonder. Binnen no-time staat ‘ie op tafel, boordevol smaak, rond de 400 kcal en met zo’n 35 gram eiwit.
Makkelijk, snel en een stuk beter dan take-away.

Een combinatie van perfect malse, goed gecoate teriyaki kip en knapperige groenten zoals spitskool maakt deze sandwich onweerstaanbaar lekker. Het geheim zit ‘m in de balans: de sappige kip, de frisse crunch van de spitskool en de romige, pittige spicy mayo zorgen samen voor een smaakexplosie die je normaal alleen bij een goede foodtruck of take-away zou verwachten.
Wat ik zelf heel fijn vind aan dit recept, is hoe makkelijk en snel het te maken is. Binnen 20 minuten heb je een voedzame en vullende maaltijd op tafel – perfect voor een drukke werkdag, snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren. Geen spicy mayo in huis? Meng wat mayonaise met een beetje sriracha of chilisaus en je hebt je eigen versie. Spitskool kun je ook vervangen door bijvoorbeeld ijsbergsla of rode kool, afhankelijk van wat je in huis hebt.
Een handige tip: ik maak vaak extra kip in teriyakisaus en bewaar die in de koelkast of vriezer. De volgende dag warm ik het op en serveer het met zilvervliesrijst, noedels of in een wrap. Zo heb je meerdere maaltijden voorbereid met minimale inspanning.
Deze teriyaki kipsandwich is niet alleen superlekker, maar ook voedzaam. Met ongeveer 400 kcal per portie en zo’n 35 gram eiwit is het een perfecte maaltijd als je op je voeding let, maar toch voluit wilt genieten.
Laat je me weten wat je ervan vindt als je ‘m hebt geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jouw variatie en ervaring. Veel kookplezier en eet smakelijk!
Waarom jij dol gaat zijn op deze Chicken Teriyaki Sandwich
- Binnen 20 minuten op tafel
- Lekker voor het hele gezin
- Ook perfect als lunch (to-go)
- Je kunt zelf variëren met de ingrediënten om hem elke keer weer een andere twist te geven.
- Makkelijk als mealprep
Ingrediënten dat je nodig hebt
Scroll helemaal naar beneden voor het volledig recept en de hoeveelheden.
- Kip(dij)filet – Ik gebruik voor dit recept kipfilet of kipdijfilet, net wat ik in huis heb. Heb je liever Vega? gebruik dan Vega kip stukjes of tofu in het recept.
- sojasaus – Ik gebruik de lichte sojasaus dat gewoon in de supermarkt te verkrijgen is. Je kunt deze ook vervangen voor kokosaminos of tamari.
- PureVia bruine suiker (vervanger) – Dit is de perfecte bruine suikervanger zonder suiker/ calorieen. Te koop bij de Jumbo. Uiteraard kun je ook andere suikervervangers, extra honing of gewone bruine suiker gebruiken.
- Hotdog broodjes/ Surinaamse puntjes – Beide opties kun je voor de sandwich gebruiken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de Surinaamse puntjes aangezien deze groter zijn en dus makkelijker te vullen.
- Salade – Je kunt elke keer variëren met de ingredienten voor de salade, ik gebruikte nu spitskool, komkommer en rode ui maar je kunt ook ijsbergsla, rode kool, wortel ed gebruiken om mee te variëren. Net wat je in huis hebt of lekker vindt

Chicken Teriyaki Sandwich
Ingrediënten
chicken teriyaki
- 600 gram kip(dij)filet of vega kip stukjes
- 1 theelepel sesamolie
- 80 gram sojasaus
- 30 gram honing
- 1 theelepel bruine suiker (vervanger) PureVia
- 30 gram rijstazijn
- 1 theelepel gember puree
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 gram zwarte sesamzaadjes
- zout en peper naar smaak
Salade
- 200 gram spitskool
- 100 gram komkommer
- 30 gram rode ui
- 30 gram Remia Botanicals dressing Limoenblad maanzaad
Overige ingredienten
- 1 stuk hotdog broodje of surinaams puntje
- 1 plak cheddar kaas
- 10 gram spicy mayo
- 1 gram gebakken uitjes
Instructies
Chicken Teriyaki
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1 cm en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe.
- Maak de teriyaki saus door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen
- Bak de kipfilet in een anti aanbak pan met een klein beetje bakspray rondom bruin en gaar.
- Voeg de Teriyaki saus toe aan de kip stukjes en laat de saus inkoken tot de kip sticky wordt.
Salade
- Snijd de spitskool, komkommer en ui met de mandoline in dunne reepjes.
- Voeg de dressing toe en schep even om
Sandwich
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. Leg op een kant van de broodjes een plakje cheddar (ik snijd deze door midden en leg de cheddar in volledige lengte van het broodje) Bak de broodjes 5 minuten in de oven.
- Leg vervolgens de salade erop, dan de chicken teriyaki en top af met de spicy mayo en de gebakken uitjes
- Geniet Ervan!
Notities
418 kcal | 34C |34| 16
Ja dat kan zeker, wel zou ik ervoor kiezen om de kip in grote hoeveelheden te maken en de broodjes pas op de dag zelf te beleggen.
De kip Teriyaki kun je zeker invriezen. De broodjes zou ik persoonlijk niet belegd invriezen.
Jazeker, vervang de kipfilet voor een vega optie zoals vegetarische kopstukjes of tofu blokjes.

About Me
Fitmetdjam Coaching
Het online coaching traject dat jou helpt om ZONDER streng dieet jouw afslankdoelen te behalen!