Bananenbrood is een van mijn favoriete dingen om te bakken (en vooral te eten), Maar dan wil ik liever de bananenbrood ook niet met iemand anders delen 😉 
Ik was vastbesloten om een ​​gezonde bananenbrood te maken dat veganistisch, glutenvrij en geraffineerde suikervrij is. Nou dat is gelukt, want dit is echt het beste bananenbrood (dat toevallig veganistisch en glutenvrij is).
Veel veganistische en glutenvrije bananenbroden kunnen plat, compact en taai worden. Ik liep daar vaak tegenaan bij het testen van recepten. Maar niet dit recept! Ik weet zeker dat je je mijn opwinding kunt voorstellen toen ik het voor het eerst proefde.
Dit is het beste veganistische en glutenvrije bananenbrood dat je ooit zult eten als ontbijt of lekkere snack tussendoor. Gemaakt met havermeel en zonder toegevoegde suikers, is dit gezonde bananenbrood perfect smeuïg, luchtig en gewoonweg heerlijk!Het komt perfect smeuïg uit de oven en de smaak met de speculoos komt perfect naar boven. 
De korst wordt goudbruin met een lichte crunch door de speculooskoekjes en de binnenkant heeft de zachtste textuur! Daarnaast bevat deze bananenbrood maar liefst 27 gram eiwitten wat een perfecte kickstart is voor je ontbijt in de morgen. 

 

Single serve Biscoff Bananenbrood recept

Single Serve Biscoff Bananenbrood

Ik ben dol op bananenbrood, vooral als ik hem niet hoef te delen!
Dit makkelijke recept heb jij zo gemaakt met een aantal ingrediënten en je kunt deze ook perfect maken als meal-prep op drukke werkdagen doordeweeks.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1
calorieën 372 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kleine Banaan of een halve grote banaan
  • 30 g Havermeel ik gebruikte de Prozis instant oats Caramelized Popcorn
  • 20 g Vegan eiwitpoeder speculoos ik gebruikte de Prozis Vegetable Protein Freaking Good Speculoos
  • 100 g Ongezoete Amandelmelk of melk naar keuze
  • 3 g Bakpoeder
  • naar smaak Yummy drops caramel Prozis of wat vloeibare zoetstof naar smaak

Topping

  • 1 stuk Speculoos koekje
  • 1 tbsp Speculoos pasta optioneel

Instructies
 

  • Prak de banaan en voeg alle overige ingrediënten voor de bananenbrood toe
  • Mix alles met een vork tot een beslag.
  • Giet de bananenbrood beslag in een ingevette mini cakevorm of een bakvorm/ schaal naar keuze. 
  • Verkruimel een Lotus koekje bovenop het beslag en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden 20 minuten.
  • Optioneel kun je als extra topping nog een eetlepel gesmolten speculoos pasta eroverheen gieten.

Notities

Gebruik het liefst rijpe bananen voor dit recept. Dit is de sleutel om die zoete en smaakvolle smaak te krijgen! Hoe donkerder, ouder en papperiger de banaan, hoe beter. Rijpe bananen zijn extra zoet en voegen de perfecte hoeveelheid vocht toe.
Kan ik bananenbrood invriezen?
Natuurlijk. Zodra het helemaal is afgekoeld, vries je het in een luchtdichte zak in. Laat het dan een nachtje op het aanrecht ontdooien.
Hoe kan ik mijn eigen havermeel maken?
Het is heel eenvoudig! Voeg gewoon havermout toe aan een blender of keukenmachine en mix tot er een fijn meel ontstaat. Als je een ernstige glutenallergie hebt, zorg er dan voor dat je gecertificeerde glutenvrije haver gebruikt.
Trefwoord banana bread recipe, bananenbrood recept, eiwitrijk ontbijt, gezonde bananenbrood, single serve

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept